glutenvrije pasta

Ongemerkt krijgen we heel veel gluten binnen. Het zit onder andere in tarwe en tarwe zit in bijna alles (waaronder in kant en klare soep, sauspakjes, koekjes enz.)

Een beetje gluten is niet erg (tenzij je een glutenallergie hebt), maar teveel gluten is belastend voor onze darmen. Het tast namelijk onze darmwand aan.

Het is daarom helemaal niet verkeerd om glutenvrij te eten zoals dit recept met pasta gemaakt van bruine rijst. (let erop dat je niet glutenvrije pasta koopt dat gemaakt is van mais ,daar gaat je bloedsuikerspiegel enorm van stijgen).

ingrediënten: (4 personen)

400 gr bruine rijst pasta

2 winterwortels

1 courgette

5 bosuien

2 teentjes knoflook

bakje kleine tomaatjes

2 gele paprika's

2 flinke handen spinazie

zakje pijnboompitten

olijfolie

peper en zout

paar takjes salie

paar takjes tijm

geraspte kaas (optioneel)

bereiding:

Maak met een spiraalsnijder slierten van de winterwortels.

Kook de pasta volgens de verpakking.

Snijd de courgette en de paprika's in stukken. Halveer de tomaatjes.

Snijd de uien en de knoflook fijn. Bak dit even aan in een pan met een scheutje kokosolie. Doe de tomaatjes in de pan en bak even mee. Voeg daarna de wortels toe en roer even door. Voeg dan de paprika's en de courgette toe. 

Snijd de salieblaadjes en de takjes tijm fijn en doe dit bij de groentes. Voeg als laatste de spinazie toe, dit roer je kort even mee.

Breng de groentes op smaak met peper en zout en doe er een flinke scheut olijfolie bij. Serveer de groentes met de pasta en strooi er de pijnboompitjes en wat geraspte kaas over.