Uitgelichte berichten

Ken jij al de 80/20 regel?


Als je deze blog leest heb je waarschijnlijk de intentie om gezonder te gaan eten, misschien ben je ook al heel goed op weg. Als je je een beetje verdiept in gezond eten en wat je wel en niet mag eten kun je soms het idee krijgen dat je je al schuldig moet voelen bij elk koekje of patatje dat je eet. Herkenbaar? Voor mij was dat in het begin wel zo. Ik ben echt dol op taart (het liefst van de banketbakker) en ik zou het echt heel jammer vinden als ik dat niet meer zou kunnen/mogen eten. Maar wees niet te streng voor jezelf.

Dat koekje en patatje mag je heus nog wel blijven eten (en ik dat taartje). Ik denk altijd als je basis maar goed is, dan maakt een gebakje of een zakje chips echt niet zoveel uit. En geniet er dan ook vooral van! Dit noemen ze ook wel de 80/20 regel. Je eet voor 80 % gezond en voedzaam en 20% mag je eten wat je wel (let wel op, aan die 20% zit je zo).

Dus zorg er gewoon voor dat de 3 maaltijden die je eet op een dag gezond en voedzaam zijn en dat je voldoende groentes binnen krijgt, dan kan jij heerlijk gaan genieten van een patatje (en dat smaakt nog lekkerder als je weet dat je de rest van de dag gezond gegeten hebt).

Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square