drink jij voldoende water?

April 3, 2018

 

Veel mensen drinken te weinig water.  Drink jij ook voldoende water?

Je lichaam bestaat voor 75 procent uit water en heeft gewoon elke dag water nodig om alles soepel te laten verlopen. Water verdunt namelijk je bloed. Bloed vervoert alle voedingsstoffen naar de juiste cellen en voert de afvalstoffen weer af. Als je voldoende water drinkt zal dit allemaal sneller gebeuren.

Het beste is om zo'n 2 liter water (dus geen vruchtensap, koffie of zwarte of groene thee) per dag te drinken. En drink dit het liefst een beetje lauw. Dat kost je lichaam het minst energie, als je koud water drinkt moet je lichaam namelijk moeite doen om het op te warmen aangezien het lichaam alles op lichaamstemperatuur wil.

Ook kun je beter niet tijdens de maaltijd drinken, want dat verstoord je spijsvertering.

Tip; drink rond 11:00, 16:00 en 20:00 2 grote glazen water.

Drink ook 's ochtends bij het opstaan 2 grote glazen water. Je lichaam heeft de hele nacht geen vocht gehad en snakt naar vocht (dit brengt gelijk je spijsvertering op gang).

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten