Uitgelichte berichten

tips om je kind meer groentes te laten eten


We weten allemaal dat groentes heel gezond en belangrijk zijn voor ons. Ze geven je energie, brengen je hormonen in balans en zorgen voor een mooie huid en glanzende haren.

Heel belangrijk natuurlijk dat kinderen ook voldoende groentes binnen krijgen. Helaas eten kinderen nog veel te weinig groentes. Als je kinderen al vroeg aan de smaak van groentes laat wennen, zullen ze minder behoefte hebben aan suiker en eten ze later over het algemeen ook gezonder.

Hier wat tips hoe je je kinderen (en jezelf) ongemerkt wat meer groentes laat eten;

- zet op tafel een bakje rauwkost klaar op als de kinderen uit school komen. Vaak hebben ze trek en pakken ze onbewust zo wat uit het schaaltje. Ook ideaal als de kinderen rond 17 uur trek hebben.

- eet tussen de middag soep met lekker veel groentes. Veel kinderen lusten wel tomatensoep of groentesoep. Dus maak in het weekend een grote pan met soep klaar en eet dit de dagen daarna lekker op met de lunch.

- beleg een boterham met pindakaas (gemaakt van 100% pinda's natuurlijk) en doe daarop plakjes komkommer, helemaal leuk als je het in de vorm van een gezichtje doet. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen met huttenkase en stukjes paprika

- verstop de groentes, als kinderen de groentes herkennen willen ze het soms al niet eten. Maak bijvoorbeeld een pastasaus van verse tomaten, wortel, bleekselderij en courgette. Bak het even aan in een pan met een ui en een teentje knoflook. Laat het vervolgens even sudderen. Mix het vervolgens fijn in de blender. Vaak willen de kinderen geen stukjes groente in hun saus, maar als je het fijn maalt hebben ze niet door dat ze het eten.

- deze heb ik zelf een keer als tip gekregen; doe het eetspel; maak 6 bakjes klaar met groentes, stukjes fruit en/of nootjes en eventueel 1 bakje met kleine snoepjes. Stop onder elk bakje een papier met daarop de getallen 1 t/m 6. Vervolgens mag iedereen om de beurt dobbelen, Gooi je 3 dan mag je wat uit bakje 3 pakken, enz. Als ik een bakje snoep er bij heb spreek ik altijd af dat je die maar 1 keer mag gooien. Spelender wijs eten ze groentes zonder dat ze het doorhebben.

- laat kinderen helpen in de keuken. Koken en het opeten ervan is vooral leuk en lekker. Als ze geholpen hebben zijn ze er trots op en willen ze er wel van eten.

- maak een regenboogpizza; gebruik als bodem een volkoren variant, beleg dat vervolgens met wat tomatensaus en doe daarop groentes in alle kleuren van de regenboog.

- ten slotte; zien eten is doen eten. Geef zelf het goede voorbeeld! Als we zelf met lange tanden onze groentes eten kun je moeilijk van je kinderen verwachten dat zij het allemaal wel zo even opeten. Dus maak een lijstje met favoriete gerechten waar veel groentes in zitten en die makkelijk te maken zijn. Dan heb je altijd een menu achter de hand als je even niet meer weet wat je nu weer moet koken.

Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square